#40daysofproductivity: Day 1

De examenperiode is officieel van start gegaan, bij ons aan de UGent dan toch. Binnen twee weken en half beginnen mijn examens al en zoals jullie kunnen raden kijk ik er echt super hard naar uit *mark the sarcasm*. Aan deze periode is wel iets heel typerend, een attitude namelijk die elk semester weer opduikt: mijn uitstelgedrag. Nadat ik gisteren heel de dag voor mijn boeken seizoen 2 van Dear White People heb uitgekeken (echt een aanrader trouwens, that show is woke as hell)- vond ik dat het toch wel tijd was om er iets aan te doen. Do I get point for sitting in front of my books all day, though?


Vanmorgen dacht ik, nieuwe dag; nieuwe start. What a joke. Ook vandaag was een dag waar ik duizend en één dingen gedaan heb, maar waar geen één van die dingen dan ook effectief studeren was. Dit gedrag moet veranderen. Ik heb ooit al een blogpost gemaakt over uitstelgedrag (link), maar zelfs die tips die vorig jaar wel nog werkten, helpen dit jaar niet meer (bij mij). 

Om het probleem aan te pakken, heb ik besloten om er een challenge van te maken voor mezelf, maar anderen mogen zeker meedoen. Binnen ongeveer 40 dagen zijn mijn examens afgelopen, dus heb ik de #40daysofproductivity gemaakt. Hierin zal ik élke dag, op een van mijn sociale media, online, for everyone to see, laten weten hoe productief die dag was; wat ik allemaal gedaan heb, wat er goed ging, wat minder goed, kort gezegd een soort van reflectie over mijn productiviteit van die dagen. Ik zal proberen zo vaak mogelijk op de blog zelf te posten maar ik zal dit zeker niet dagelijks kunnen doen. Mijn Instagram stories, Tumblr en Twitter zullen ook ingezet worden. Ik hoop dat deze vorm van sociale controle zal helpen bij het uitstellen. 

Ik ben op het idee gekomen omdat sociale controle het enigeis dat mij momenteel effectief doet werken. Wanneer ik in de bib zit werk ik prima, omdat er mensen rondom mij zijn die mij bezig zien. Het probleem is echter wanneer ik alleen op mijn kamer zit. En ik weet dat niemand mij controleert. En ik weet dat er nieuwe filmpjes zijn van mijn lievelings YouTubers. En ik weet dat minn netflix op mij wacht. Mensen die met hetzelfde probleem als mij zitten nodig ik graag uit om hetzelfde te doen; het zal in het begin een beetje raar zijn om te doen maar misschien dat het écht helpt, let’s f#cking hope so. Share:

0 reacties